flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Комунального підприємства «Мангушське управління комунальними підприємствами»

15 травня 2023, 16:51

Справа №905/514/23

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Донецькі енергетичні послуги» (49602, м. Дніпро, вул. Моссаковського Володимира, буд. 7; код ЄДРПОУ: 42086719, електронна пошта 42086719@mail.gov.ua)

  Відповідач: Комунальне підприємство «Мангушське управління комунальними підприємствами» (87400, Донецька область, Мангушський район, смт. Мангуш, вул. Поштова, буд. 14, код ЄДРПОУ 32796414; електронна пошта: manvodgosp@gmail.com)

  предмет позову: стягнення 1 785 038,55грн.,

Суддя: Зельман Ю.С.

 

Ухвалою суду від 02.05.2023 постановлено:

 

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/514/23.

  2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

  3. Підготовче засідання у справі призначити на 23.05.2023 року о 14:00 год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Донецької області за адресою: м.Харків, пр.Науки, буд.5, каб. № 322.

  4. Явку повноважних представників сторін визнати НЕ обов`язковою.

  5. Встановити відповідачу строк для надання (суду і позивачеві) відзиву на позовну заяву, всіх письмових та електронних доказів, висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову - протягом (не пізніше) п’ятнадцяти днів з дня надсилання ухвали про відкриття провадження у справі.

  6. Із урахуванням вимог ст.ст.166, 167 ГПК України встановити:

  • позивачу строк для подання відповіді на відзив - протягом 3 робочих днів з дня отримання відзиву;

  • відповідачу строк для подання заперечення на відповідь - протягом 3 робочих днів з дня отримання відповіді.

  1. Звернути увагу відповідача, що у разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд згідно ч.9 ст.165 Господарського процесуального кодексу України вирішує справу за наявними матеріалами.

  2. Повідомити учасників справи, що участь у судовому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, та відбудеться лише за умови наявності об'єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

  3. З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю – рекомендувати у випадку загрози життю, здоров’ю та безпеці представників учасників справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 ГПК України.

  4. Роз`яснити учасникам справи, що в умовах дії режиму воєнного стану, з міркувань безпеки та враховуючи приписи ст.3 Конституції України, судове засідання може бути перенесене на іншу дату, про що сторони будуть повідомлені.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді через особистий кабінет в системі “Електронний суд” або електронною поштою на е-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

Направлення даної ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи та або/ телефонограмою. Інформацію щодо роботи суду можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.uа

Відповідно до ст.235 Господарського процесуального кодексу України ухвала набрала законної сили з дати її постановлення (підписання) та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Електронний варіант судового наказу в мережі Інтернет за адресою:  

 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/110596252