flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відповідачів у справі №905/20/23: ТОВ "Агропрод-Донбас", СТОВ "Жовтневе"

13 лютого 2023, 17:03

За позовною заявою: керівника Покровської окружної прокуратури, м.Покровськ. Донеька область в інтересах держави в особі

позивача 1: Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, м.Полтава

позивача 2: Східного офісу Держаудитслужби, м.Дніпро в особі Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області, м.Маріуполь, Донецька область

до відповідача 1: Державного підприємства "Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу", м.Київ

до відповідача 2: Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропрод-Донбас", с.Новомихайлівка, Покровський район, Донецька область

до відповідача 3: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Жовтневе", с.Єлизаветівка, Покровський район, Донецька область

про визнання недійсними договорів та зобов`язання звільнити земельну ділянку площею 454,50га

 

Суддя              М.О. Лейба

 

   Ухвалою від 20.01.2023 постановлено:

1.Відмовити у задоволенні клопотання/заяви представника Державного підприємства "Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу", м.Київ б/н від 05.01.2023 про повернення позовної заяви.

2.Прийняти   позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/20/23.

3.Підготовче засідання призначити на 15.02.2023 об 12:30год., яке відбудеться у приміщенні суду за адресою: м.Харків, пр. Науки, 5, каб. (зал судового засідання) № 105.                             

4.Встановити відповідачам строк для подання відзивів на позов із урахуванням вимог статті 178 ГПК України протягом 15 днів з дня отримання цієї ухвали. Докази надіслання копій відзивів та доданих до них документів позивачам надати до суду.

5.Запропонувати сторонам за наявності додаткових доказів у справі - надати їх суду до дати підготовчого засідання разом з доказами направлення копій вказаних доказів іншій стороні.

6.Роз’яснити відповідачам, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзивів, письмових пояснень суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Повідомити сторін про місце, час та дату підготовчого засідання. Явка прокурора та представників сторін у підготовче засідання не є обов’язковою. Неявка прокурора та представників сторін не перешкоджає розгляду справи.

Повідомити учасників справи, що заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі Електронний суд”.

Повідомити, що участь у підготовчому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення попереднього засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

Направлення даної ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи, а також шляхом розміщення відповідного оголошення на веб-порталі судової влади України на офіційному веб-сайті Господарського суду Донецької області у рубриці "Повідомлення для учасників процесу" розділу "Інше".

Ухвала набрала законної сили 20.01.2023 та в частині відмови у клопотанні про повернення позовної заяви може бути оскаржена в апеляційному порядку до Східного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги у строки передбачені ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

 

                                                      

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/108579931