flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги держави Російської Федерації в особі Генеральної прокуратури Російської Федерації, (м.Москва)

16 липня 2024, 15:05

Ухвалою від 08.07.2024 у справі №910/1521/24

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрне підприємство «Придніпровське», с.Голубівка Новомосковського району Дніпропетровської області

до відповідача держави Російська Федерація в особі Генеральної прокуратури Російської Федерації, м.Москва

про                      стягнення 1232814953,04грн майнової шкоди, що еквівалентно 32765497,59дол США

 

суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі №910/1521/24 за правилами загального позовного провадження.

Призначив підготовче засідання на 06.09.2024 об 11:00год у приміщенні суду за адресою: м.Харків, пр-т Науки, 5, кім.№105, перший поверх, в яке викликав представників сторін.

Явку в підготовче засідання визнав обов’язковою, а в приміщення суду – не обов’язковою.

Роз’яснив сторонам, що відповідно до ч.ч.3, 4 ст.197 ГПК України вони можуть взяти участь у засіданні суду в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та повідомив, що доступ до підсистеми відеоконференцзв’язку здійснюється через Електронний кабінет у системі «Електронний суд» або через сайт «ВКЗ» (https://vkz.court.gov.ua). Участь у засіданні суду не потребує встановлення додаткових програм; для здійснення відеозв’язку необхідний браузер та Інтернет.

Повноваження представників слід оформити та підтвердити відповідно до вимог, викладених у ст.ст.56 (ч.ч.3, 4), 60, 197 (ч.4) ГПК України.

Запропонував відповідачу надати суду:

протягом 15-ти днів з дня опублікування оголошення про постановлення цієї ухвали:

- документи на підтвердження свого правового статусу;

- відповідно до ст.165 ГПК України відзив на позов (в т.ч. контррозрахунок позовної вимоги) і всі письмові докази на підтвердження своєї позиції у справі;

- одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази надіслання представити суду;

протягом 15-ти днів з дня отримання відповіді на відзив:

- відповідно до ст.167 ГПК України заперечення на відповідь на відзив та докази їх направлення позивачу.

Звернув увагу відповідача на те, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами; суд має право вирішити справу за наявними матеріалами також у разі, якщо відзив подано особою (зокрема, адвокатом), яка відповідно до ч.6 ст.6 цього Кодексу зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов’язку (ч.ч.9, 10 ст.165 ГПК України).

В умовах дії режиму воєнного стану, враховуючи розташування Господарського суду Донецької області у місті Харків (з 24.02.2022 місто перебуває під обстрілами; у травні 2024 року РФ розпочала наступ на Харківщині, точаться активні бої і повітряні тривоги у м.Харків тривають від 3-х до 22-х годин поспіль); керуючись ст.3 Конституції України (людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю) і Розпорядженням №4-р від 28.05.2024 голови Господарського суду Донецької області «Про визначення алгоритму дій під час повітряної тривоги», прийнятим у зв’язку із загостренням небезпечної ситуації в м.Харків, яка є загрозою життю, здоров’ю та безпеці працівників і відвідувачів суду, в п.1 якого установлено під час повітряної тривоги утримуватись від проведення судових засідань до сигналу «Відбій повітряної тривоги», а п.6 забороняє стороннім особам відвідування суду під час повітряної тривоги:

  1. рекомендував сторонам:

- утримуватись від особистого прибуття представників до приміщення суду;

- брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції (завчасно подавши відповідну заяву в порядку ст.197 ГПК України);

  1. попередив сторін про те, що за відсутності безпечних умов для проведення підготовчого засідання розгляд справи може бути перенесений на іншу дату.

Відомості про рух справи можна отримати на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua, веб-порталі «Судова влада України» (dn.arbitr.gov.ua).

З матеріалами справи можна ознайомитись через Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

 

 

Суд повідомляє відповідача про те, що відповідно до абз.1 ч.4 ст.122 Господарського процесуального кодексу України він вважається обізнаним про факт винесення ухвали від 08.07.2024 та вимоги суду з дати опублікування цього оголошення.

 

 

Суддя О.М.Шилова

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/120290093