flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги: Відповідача - Російська Федерація в особі Міністерства юстиції Російської Федерації (вул. Житня, б. 14, б. 1, м.Москва, 119991)

09 липня 2024, 14:51

с. Говорун О.В.

 

      (справа № 905/733/24)

 

Маріупольська міська рада Донецької області звернулась до Господарського суду Донецької області з позовною заявою до Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації про стягнення збитків у розмірі 89138,50 доларів США.

 

 

Відповідно до ухвали суду від 12.06.2024, постановлено прийнято позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі №905/733/24.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.  

Призначити підготовче засідання на 17.07.2024 об 11:30 год., яке відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області,  кімната  №104.

Зобов'язати позивача здійснити переклад цієї ухвали на російську мову та направити такий переклад до будь-якого посольства Російської Федерації.                                                           

Запропонувати відповідачу подати відзив протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, які підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі отримання відзиву позивачем, запропонувати йому подати відповідь на відзив протягом 5 днів з дня його одержання, в порядку передбаченому ст.165 ГПК України.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Комунальне некомерційне підприємство Маріупольської міської ради "Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 м.Маріуполя" (вул. Українського Козацтва, 56, м. Маріуполь, Донецька область, 84320, ідентифікаційний код юридичної особи - 42278319).

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Комунальне некомерційне підприємство Маріупольської міської ради "Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 м.Маріуполя" надати письмові пояснення щодо позову протягом 15 днів з дня отримання цієї ухвали. Копія письмових пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) письмових пояснень до суду. До письмових пояснень додаються докази, які підтверджують обставини на яких ґрунтуються міркування та аргументи третьої особи, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) письмових пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

У разі виникнення обставин зумовлених військовою агресією проти України та які об`єктивно унеможливлюють проведення судового засідання у призначений час, судове засідання може бути відкладено.

У випадку оголошення повітряної тривоги в м.Харків до або під час судового засідання, судове засідання буде розпочате/продовжено після скасування повітряної тривоги. В разі значної тривалості повітряної тривоги, судове засідання може бути відкладено.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Вхід до підсистеми "Електронний суд" - https://id.court.gov.ua/.         

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

 

Електронний варіант ухвали/рішення в мережі Інтернет за адресою:  https://reyestr.court.gov.ua/Review/119705389