flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Шипіхіна Олександра Борисовича

28 травня 2024, 15:21

У справі № 905/393/24:

 

Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової Аліни Миколаївни, за позовом   Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" до відповідача1: РЕМОНТНО - БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «НЕЗАБУДКА» відповідача2: Шипіхіна Олександра Борисовича про стягнення солідарно заборгованості за кредитним договором, у розмірі 110932,62 грн, а саме, 102287, 02 грн – заборгованість за кредитом; 3735,85 грн – заборгованість за відсотками з користування кредитом; 4909, 75 грн – заборгованість по комісії за користування кредитом.

Ухвалою суду від 23.05.2024 постановив:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження по справі №905/393/24 за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" (ідентифікаційний код 14360570) до відповідача 1 РЕМОНТНО - БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «НЕЗАБУДКА» (ідентифікаційний код 23027556), відповідача 2 Шипіхіна Олександра Борисовича (ідентифікаційний код 2119415272) про стягнення солідарно заборгованості за кредитним договором, у розмірі 110932,62 грн, а саме, 102287, 02 грн – заборгованість за кредитом; 3735,85 грн – заборгованість за відсотками з користування кредитом; 4909, 75 грн – заборгованість по комісії за користування кредитом.

 

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

 

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позов та доказів, на яких ґрунтуються їх заперечення – протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення йому цієї ухвали. Попередити відповідачів, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.   

 

Повідомити, що учасники справи мають право подати до суду: позивач - відповідь на відзив, якщо такий буде подано,   - протягом 5 днів з дня його отримання; а відповідачі - заперечення на відповідь позивача на відзив, якщо такі будуть подані, - протягом 5 днів з дня їх отримання.

 

Повідомити учасників справи, що відзив на позовну заяву (відзив), відповідь на відзив, заперечення та пояснення повинні відповідати вимогам частин третьої – шостої статті 165 Господарського процесуального кодексу України. Копії відзиву відповідача на позов, відповіді позивача на відзив, заперечень відповідача на відповідь та доданих до них документів повинні бути надіслані учасникам справи одночасно з їх направленням до суду.

 

Звернути увагу відповідача 1, що з 18.10.2023 введено в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Зокрема, приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону, з урахуванням змін) унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

 

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом (частина 4 статті 170) у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою://dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.

 

Копію цієї ухвали відповідно до положень статті 9 Господарського процесуального кодексу України направити сторонам  для відома.

 

Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/119248120