flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відповідача у справі №905/33/24: Російської федерації в особі Міністерства юстиції Російської федерації, м.Москва

21 лютого 2024, 15:03

за заявою:  Товариства з обмеженою відповідальністю "Промбуд 100", м.Київ

до Російської федерації в особі Міністерства юстиції Російської федерації, м.Москва

про стягнення збитків, завданих військовою агресією з боку російської федерації, в сумі 75003511,96грн.

 

 

Суддя              М.О. Лейба

 

Ухвалою від 19.02.2024 постановлено:

 

1.Прийняти   позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/33/24 за правилами загального позовного провадження.

2.Підготовче засідання призначити на 05.03.2024 о 12:00год., яке відбудеться у приміщенні суду за адресою: 61022, місто Харків, проспект Науки, 5, каб.(зал судового засідання) №413.

3.Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов із урахуванням вимог статті 178 ГПК України протягом 15 днів з дня отримання цієї ухвали. Докази надіслання копії відзиву та доданих до нього документів позивачу, надати до суду.

4.Встановити позивачу строк у п`ять календарних днів з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзив.  Докази надіслання копії відповіді на відзив та доданих до них документів відповідачу, надати суду.

5.Запропонувати сторонам за наявності додаткових доказів у справі - надати їх суду до дати підготовчого засідання разом з доказами направлення копій вказаних доказів іншій стороні.

6.Роз’яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзивів, письмових пояснень суд вирішує справу за наявними матеріалами.

7.Повідомити учасників справи про місце, час та дату підготовчого засідання. Явка представників сторін у підготовче засідання не є обов’язковою. Неявка представників учасників справи не перешкоджає розгляду справи.

  1. З урахуванням введення в Україні воєнного стану повідомити про право учасників справи подати заяву про розгляд справи за їх відсутності за наявними матеріалами в порядку частини 3 статті 196 ГПК України.

9.Повідомити, що участь у підготовчому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення попереднього засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

Ухвала набрала законної сили 19.02.2024 та оскарженню непідлягає.

          Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.                                                                                 

 

 

Електронний варіант судового рішення в мережі Інтернет за адресою: 

 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/117103648