flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

02 січня 2024, 15:59

 

Справа №905/1610/23

за позовом Публічного акціонерного товариства «Крюківський вагонобудівний завод»

до відповідача Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

про стягнення 1 908 381,88 грн,

Суддя: Ніколаєва Л.В.

 

Ухвалами суду від 26.12.2023 та 27.12.2023 постановлено:

  1. Прийняти   позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 905/1610/23.

  2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

  3. Підготовче засідання призначити на 22.01.2024 об 11:30 з повідомленням сторін. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Донецької області за адресою: 61022, м. Харків, пр. Науки, 5, каб. № 416 (4-й поверх).

  4. Встановити відповідачу строк для подання до суду відзиву на позов - протягом 15 днів з дня отримання цієї ухвали суду; заперечень на відповідь на відзив - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

  5. Встановити позивачу строк для подання до суду відповіді на відзив - протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов.

6.Запропонувати позивачу:

- здійснити переклад  цієї ухвали та позовної заяви з додатками на російську мову з нотаріальним засвідченням його вірності та надіслати Російській Федерації на адресу посольства Російської Федерації у державі, де наявна така установа, за вибором позивача, та докази направлення разом з примірником направлених документів надати до суду,

- надати до суду заяви про залучення третіх  осіб без самостійних вимог на предмет спору – Акціонерного товариства «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Південна залізниця» Акціонерного товариства «Українська залізниця», Товариства з обмеженою відповідальністю «Метінвест-СМЦ» та Приватного акціонерного товариства «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», із зазначенням на яких підставах та на стороні кого (позивача чи відповідача) належить залучити таких осіб до участі у справі в порядку ст. 50 ГПК України (у разі, якщо позивач вважає за необхідне залучити третіх осіб),

- надати до суду письмові відомості щодо заходів, які вжито позивачем для отримання посвідченої копії сертифікату від 29.03.2023 № 6300-23-1510 про настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) під час доставки вантажу самостійно, доказів вжиття таких заходів та(або) причин неможливості самостійного отримання цього доказу в порядку ст. 81 ГПК України (у разі, якщо позивач підтримує клопотання про витребування від АТ Українська залізниця» в особі РФ «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця» такий доказ).

  1. Звернути увагу на те, що в умовах дії на території України воєнного стану та з урахуванням рішення зборів суддів Господарського суду Донецької області №2 від 13.06.2022, спільного розпорядження голови суду та керівника апарату суду від 25.05.2023 № 6-р, положень ст. 3 Конституції України:

- доступ учасників справи до приміщення суду є обмеженим;

- участь представників учасників справи у підготовчому засіданні можлива виключно в режимі відеоконференції (з попереднім поданням відповідної заяви в порядку ст. 197 Господарського процесуального кодексу України);

- проведення підготовчого засідання у призначені дату та час буде залежати від реальної поточної ситуації у країні, зокрема, у м. Харкові, та у випадку виникнення об’єктивних обставин, які унеможливлять його проведення (загострення поточної ситуації через проведення активних бойових дій), розгляд справи може бути відкладений;

-заяви, клопотання тощо можуть бути подані через підсистему «Електронний суд».

Інформацію по справі, що розглядається можливо отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили 26.12.2023 та оскарженню не підлягає.

 

Електронний варіант ухвали суду в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/115968913

https://reyestr.court.gov.ua/Review/116002504