flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Державного підприємства «Торецьквугілля», м. Торецьк, Донецька область

11 грудня 2023, 16:05

Справа №905/1568/23

 

Ухвалою суду від 06.12.2023 у справі № 905/1568/23 суд постановив:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/1568/23.

  2. Справу №905/1568/23 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

  3. Роз’яснити відповідачу обов'язок зареєструвати свій електронний кабінет та повідомити відповідача про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

  4. Відповідачу встановити строк у п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подачі відзиву з доказами, на яких ґрунтуються його заперечення.

  5. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк, справа згідно з ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України буде розглянута за наявними в ній матеріалами. Суд має право вирішити справу за наявними матеріалами також у разі, якщо відзив подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов’язку.

  6. Запропонувати позивачу у строк до п’яти днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив (за наявності).

  7. Запропонувати відповідачу у строк до п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив надати суду заперечення (за наявності).

  8. Роз’яснити сторонам, що відповідно до ч.7 ст.252 Господарського процесуального кодексу України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

  9. Роз’яснити сторонам, що заяви по суті справи, заперечення та пояснення повинні відповідати вимогам частин третьої шостої статті 165 Господарського процесуального кодексу України. Копії вказаних заяв по суті справи та доданих до них документів надсилаються (надаються) іншим учасникам справи одночасно з надсиланням (наданням) їх до суду з урахуванням положень статті 42 Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді через особистий кабінет в системі «Електронний суд», або у паперовій формі.

  1. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

 

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецькі енергетичні послуги», м. Дніпро

до відповідача: Державного підприємства «Торецьквугілля», м. Торецьк, Донецька область

про стягнення 204258,88грн, з яких 197224,75грн – основний борг, 3440,73грн – 3% річних, 3593,40грн – інфляційні втрати,

 

Суддя Левшина Я.О.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114895103