flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «Еком Білдінг Компані», м.Слов’янськ, Донецька область,

05 грудня 2023, 18:20

Справа 905/1525/23

за позовом: Акціонерного товариства «ДТЕК Донецькі електромережі»,  м.Покровськ, Донецька область,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Еком Білдінг Компані», м.Слов’янськ, Донецька область,

про стягнення заборгованості за договором підряду в сумі 22 474,62грн, -

Ухвалою суду від 24.11.2023

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі 905/1525/23.

2.Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

           3.Запропонувати відповідачу у строк не пізніше п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, подати до суду відзив на позовну заяву, оформлений відповідно до вимог статті 165 Господарського процесуального кодексу України, а також всі докази, що підтверджують заперечення проти позову; забезпечити направлення позивачу копії відзиву на позов та доданих до нього документів, докази на підтвердження такого направлення разом з відзивом надати суду. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи відповідно до частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України. При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).

           4.Запропонувати позивачу надати суду письмові пояснення щодо сплати авансового платежу в сумі 178 051,20грн ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі», згідно платіжної інструкції №2328729 від 09.12.2021, та у строк не пізніше п'ять днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати відповідь на відзив в порядку статті 166 Господарського процесуального кодексу України, копію якого направити відповідачу в той самий строк, докази направлення надати суду разом з відповіддю на відзив.

           5.Повідомити відповідача про відкриття провадження у справі шляхом розміщення відповідного повідомлення на сайті Господарського суду Донецької області, направлення ухвали на електронну адресу та на адресу місцезнаходження, які містяться в матеріалах справи, та здійснення телефонограми за номером телефону: 095-738-64-62.

           6.Суд звертає увагу сторін, що з 18 жовтня 2023 року введено в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Зокрема, приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення обов’язків учасників судової справи” №3424-IX від 19.10.2023) унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

          Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

П.В. Демідова

Інформацію щодо руху справи можна отримати на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua, веб-порталі "Судова влада України" (dn.arbitr.gov.ua).            

Електронний варіант ухвали знаходиться в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/115296904