flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Фізичної особи - підприємця Ковальова Миколи Юрійовича, Міністерство фінансів України

21 листопада 2023, 15:04

У справі 905/775/23

Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової А.М,

 за позовом: Акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк»

до відповідача: Фізичної особи - підприємця Ковальова Миколи Юрійовича

третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Міністерство фінансів України

про: стягнення 434377,87 грн, а саме, заборгованості за тілом кредиту у розмірі 204970,83грн, заборгованості за процентами в сумі 24436,21 грн, заборгованості в порядку регресу за сплаченою гарантією у розмірі 204970,83 грн,

 

   

Ухвалою суду від 14.11.2023 постановив:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України» (03150, м. Київ, вул. Антоновича, 127;  ідентифікаційний код  00032112).

 

Відкласти підготовче засідання  на  12.12.2023 року о 10:00 год. Зала судового засідання № 105.

 

Повідомити учасників справи про місце, час та дату слухання справи. Явка представників сторін у судове засідання є необов`язковою.

 

Позивачу направити копію позовної заяви  та додані до неї документи на адресу третьої особи, докази чого надати суду.

 

Позивачу надати суду відомості відносно того, яким чином оформлюється документально: долучення ФОП, зокрема, відповідача до Програми фінансової державної підтримки кредитування;  настання обставин, що надають право звернення до гаранту для відшкодування суми невиконаного зобов’язання, що є забезпеченим; пункту договору, згідно якого нараховані відсотки; порядку визначення процентної ставки, її розміру у спірний період, формули розрахунку; чи мало місце письмове звернення до відповідача з вимогою щодо відшкодування суми після сплати її гарантом.

 

Акціонерному товариству «Державний експортно-імпортний банк України» в строк десять днів з моменту отримання позовної заяви надати письмові пояснення по суті спору з вказанням чи здійснено відповідну перевірку щодо заборгованості відповідача та її наслідки; надати договір між агентом та гарантом.

 

Позивачу забезпечити участь уповноваженого представника підприємства у підготовчому засіданні  в режимі відеоконференції 12.12.2023 року о 10:00 год.

 

Повідомити, що участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

 

Роз`яснити учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності їх представників, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

 

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.    

 Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114953246