flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІРА" (справа № 905/569/23)

21 листопада 2023, 15:03

У справі 905/569/23

Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової А.М,

 за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк»

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІРА"

про вилучення транспортного засобу та стягнення 162314,07грн, а саме, заборгованості за лізинговими платежами в сумі 125159,60грн, заборгованості за  винагородою за користування предметом лізингу в сумі 36936,47грн, заборгованості з винагороди за проведення моніторингу предмету лізингу   в сумі 218,00грн,

 

   

Ухвалою суду від 14.11.2023 постановив:

Відкласти підготовче засідання на 11.12.2023 року о 11:45 год. зал судового засідання № 105.

 

Повідомити сторін про місце, час та дату підготовчого засідання у справі. Явка представників сторін у засідання є необов`язковою.

 

Повідомити, що участь у судовому засіданні можлива для учасників судового процесу в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

 

Позивачу надати суду пояснення відносно порядку направлення повідомлення про розірвання договору в частині його дати, дати його направлення, електронної пошти, на яку воно було направлено, його змісту в частині співвідношення дати повідомлення  та дати, на яку в ньому позивачем рахується розмір заборгованості; відносно дати, з якої позивач вважає договір розірваним у співвідношенні до дати направлення повідомлення; дати виникнення події дефолту у співвідношенні до дати повідомлення; підстави застосування саме ст.1212 ЦК України, а не порядку повернення майна, що передбачений умовами договору;  докази на підтвердження того, яку посаду займала Савіхіна А.М. на момент підписання повідомлення враховуючи розбіжності у тексті письмової форми документу та протоколу підписання його електронним підписом, докази на підтвердження повноважень означеної особи на вчинення  даної юридично значущої дії від імені АТ КБ «Приватбанк».

 

Звернути увагу сторін, що з 18 жовтня 2023 року вводиться в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Зокрема, приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону, з урахуванням змін) унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

 

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом (частина 4 статті 170) у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

 

Роз`яснити учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності їх представників, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України. Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114922139