flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

21 листопада 2023, 15:03

У справі 905/129/23

Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової А.М,

 за позовом Комунального підприємства «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління»

до відповідача Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Маріупольської міської ради Донецької області

про стягнення збитків в сумі 14436900,00 євро

   

Ухвалою суду від 14.11.2023 постановив:

Відкласти підготовче засідання на  11.12.2023 року о 10:30 год. Зала судового засідання № 105.

 

Повідомити учасників справи про місце, час та дату слухання справи. Явка представників сторін у судове засідання є необов`язковою.

 

Позивачу надати пояснення відносно того,  яким чином адресату направлялись документи, які надійшли до суду згідно листа Міністерства юстиції України; на якому праві позивач володіє майном,зокрема, спірним, як комунальне підприємство; яким чином спірне майно обліковується на балансі підприємства; змісту умов контрактної угоди від 27.09.2019 в частині оплати майна; за рахунок яких коштів здійснювалась оплата тролейбусів; яким чином здійснений розрахунок позовних вимог (з наведенням арифметичних розрахунків); за якою адресою знаходилось майно, коли були здійснені основні обстріли, що спричинили пошкодження; яким чином здійснювалось переміщення підприємства на територію, що підконтрольна Україні, які приймались документи з приводу евакуації, чи вдалось перемістити майно, документи обліку; надати Статут підприємства;  докази оплати тролейбусів згідно умов контрактної угоди від 27.09.2019; заяву, з якою позивач звертався до органів МВС щодо знищення майна; договір страхування на 2022 рік; документи на підтвердження переміщення підприємства на територію України.

 

Третій особі надати пояснення відносно того, на якому праві позивач володіє майном, зокрема, спірним, як комунальне підприємство; які повноваження відносно цього майна має Рада; чи залучались кошти місцевого бюджету при здійснені закупівлі тролейбусів; надати Регламент, на  підставі якого діє Рада.

 

Повідомити, що участь у засіданні відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

 

Роз`яснити учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності їх представників, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

 

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.    

 Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114722136