flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Товариства з обмеженою відповідальністю «Донбудперспектива»

21 листопада 2023, 15:02

У справі 905/18/23

Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової А.М,

за позовом Заступника керівника Донецької обласної прокуратури  

в інтересах держави в особі

позивача 1: Святогірської міської ради Краматорського району Донецької області

позивача 2: Святогірської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «БУДРЕСУРС»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні  позивача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Донбудперспектива»

про стягнення збитків, завданих неналежним виконанням договору №68 від 27.08.2020 в сумі  6 829 635, 07 грн

   

Ухвалою суду від 15.11.2023 постановив:

Оголосити перерву у підготовчому засіданні на  12.12.2023 року о 10:45 год. Зала судового засідання № 105.

 

Повідомити учасників справи про місце, час та дату слухання справи. Явка представників сторін у судове засідання є необов`язковою.

 

Прокурору та відповідачу забезпечити участь представників у підготовчому засіданні 12.12.2023 року о 10:45 год. у режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів.

 

Повідомити, що участь у судовому засіданні відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

 

Прокурору надати інформацію щодо стану розгляду у суді кримінального провадження №62021050010000705; чи подавався в межах справи цивільний позов; стану розслідування у справі по обвинуваченню керівника відповідача; докази звернення до дисциплінарної комісії зі скаргою на експерта.

 

Позивачам надати пояснення, яка установа на даний час (Рада чи військова адміністрація) є розпорядником бюджетних коштів.

 

Учасникам справи письмово висловити позицію щодо доцільності призначення у справі судової експертизи.

 

Звернути увагу сторін, що з 18 жовтня 2023 року вводиться в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Зокрема, приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону, з урахуванням змін) унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

 

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом (частина 4 статті 170) у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

 

Роз`яснити учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності їх представників, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

 

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.      

   

 Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114992075