flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Козія Миколи Миколайовича, с.Кременище Київської області»; ТОВ "Агрозахист Донбас", м.Покровськ; «Р.А.Ж.Т. Семенсес» (RAGT Semences), Франція

25 серпня 2023, 15:24

Справа №905/1073/23

Ухвалою суду від 21.08.2023

1.Прийняти   позовну заяву б/н від 10.08.2023 до розгляду та відкрити провадження у справі №905/1073/23.

2.Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 21.09.2023 о 12:00 год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Донецької області, за адресою: м.Харків, пр.Науки, буд.5,зал судового засідання №406.                                                                                                                                

4.Позивачу надати: відповідно до ст.166 Господарського процесуального кодексу України відповідь на відзив разом із доказами її направлення на адресу відповідачів; оригінали: контракту №20-12-R.A.G.T-AGROZAHIST DONBAS від 20.12.2018, договору дарування частки у статутному капіталі  Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрозахист Донбас"б/н від 13.03.2023, акту приймання-передачі частки у статутному капіталі  Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрозахист Донбас" №207 від 13.03.2023 (для огляду).

Позивачу здійснити оплату витрат, понесення яких необхідне для забезпечення належного відправлення судового доручення для вручення Акціонерному товариству спрощеного типу "Р.А.Ж.Т. Семенсес" (RAGT Semences) (банківські реквізити зазначені на офіційній сторінці Гаазької конференції з міжнародного приватного права в мережі Інтернет https://www.hcch.net/en/states/authorities/details3/?aid=256). Докази оплати долучити до матеріалів судового доручення.

Позивачу надати суду нотаріально засвідчений переклад на французьку мову наступних документів:

-позовної заяви б/н від 10.08.2023 і доданих до неї документів;

-копії ухвали Господарського суду Донецької області про відкриття провадження у справі №905/1073/23 від 21.08.2023;

-прохання про вручення за кордоном судових або позасудових документів.

Переклад вказаних документів у трьох примірниках надати до суду у строк до 05.09.2023.

5.Після отримання від позивача вказаних документів звернутися із судовим дорученням про надання правової допомоги до Центрального органу Французької Республіки - Ministеre de la Justice, Direction des Affaires civiles et du Sceau Bureau du droit de l'Union, du droit international privе et de l'entraide civile (BDIP) (Міністерство юстиції, Управління з цивільних справ, Управління союзного права, міжнародного приватного права та взаємної громадянської допомоги (BDIP), який знаходиться за адресою: 13, Place Vendоme, 75042 Paris Cedex 01 France (13, Вандомська площа, 75042 Париж Cedex 01 Франція).

6.Направити до Міністерства юстиції України судове доручення про надання правової допомоги, щодо вручення за кордоном необхідних документів відповідачу – Акціонерному товариству спрощеного типу "Р.А.Ж.Т. Семенсес" (RAGT Semences) адреса: Rue Emile Singla, Site de Bourran, B.P. 3357, 12033, Rodez, Cedex, 9, France.

7.Відповідачу 1 надати: відповідно до ст.165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у строк до 05.09.2023, але не пізніше 15 днів з дня повідомлення про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

8.Відповідачу 2 надати: відповідно до ст.165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову не пізніше 15 днів з дня повідомлення про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

9.Сторонам надати письмові пояснення щодо наявності на території України офіційно зареєстрованого представництва відповідача 2.

10.Звернути увагу на пункт 5.26 Національного стандарту ДСТУ 4163:2020 “Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів”, яким передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів “Згідно з оригіналом” (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії. У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчують відбитком печатки юридичної особи, структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) юридичної особи або печатки “Для копій”.

11.Роз`яснити сторонам про право подання доказів у відповідності до приписів ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

12.З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю – рекомендувати у випадку загрози життю, здоров’ю та безпеці представників учасників справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 Господарського процесуального кодексу України.

13.Повідомити сторін, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі “Електронний суд”.

14.Повідомити, що участь у підготовчому судовому засіданні можлива для сторін в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об'єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення підготовчого засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

15.Роз'яснити необхідність дотримання приписів ст.197 Господарського процесуального кодексу України при поданні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

16.Направлення даної ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні поштові адреси учасників справи.

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/sud5006/.

Дата підписання ухвали 21.08.2023.  

 

 

 

 

За позовом  Козія Миколи Миколайовича, с.Кременище Обухівського району Київської області,

до відповідача 1, Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрозахист Донбас", м.Покровськ Донецької області,

та відповідача 2, Акціонерного товариства спрощеного типу "Р.А.Ж.Т. Семенсес" (RAGT Semences), Франція,

 

про визнання недійсним контракту №20-12-R.A.G.T-AGROZAHIST DONBAS від 20.12.2018,

Суддя Кротінова О.В.

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/112965821