flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ФОП Чернобаєва Валерія Михайловича

20 червня 2023, 15:26

Справа №905/687/23

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження по справі  № 905/687/23 за позовом Фізичної особи - підприємця Волошина Микити Дмитровича (РНОКПП 3799402313) до відповідача Фізичної          особи-підприємця Чернобаєва          Валерія Михайловича (РНОКПП 2417110519) про стягнення заборгованості по оплаті отриманих послуг з постачання природного газу за період січень-лютий 2022 за договором про постачання природного газу № 1 від 26.03.2021 на суму 527173,00грн.

 

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору  на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю  "ТРЕЙДЕНЕРДЖИ" (адреса місцезнаходження: 63421, Харківська область, с. Бірки, вул.Набережна, буд. 52 , ідентифікаційний код юридичної особи 43589966).

 

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

 

Підготовче засідання у справі призначити на   02.08.2023 року о 11:30 год.Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Донецької області (зала судового засідання  № 105.

 

Повідомити учасників справи про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

 

Позивачу в строк 7 днів з моменту отримання ухвали суду направити на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРЕЙДЕНЕРДЖИ" копію позовної заяви та доданих до неї документів, докази чого надати суду.

 

Відповідачу протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду відзив на позов та докази, на яких ґрунтуються його заперечення. Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

 

Третій особі протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду письмові пояснення на позовну заяву, в яких висловити правову позиції щодо вимог позовної заяви та фактів, які в ній викладені.

 

Повідомити, що учасники справи мають право подати до суду: позивач - відповідь на відзив, якщо такий буде подано,  - протягом 5 днів з дня його отримання; а відповідач - заперечення на відповідь позивача на відзив, якщо такі будуть подані, - протягом 5 днів з дня їх отримання.

 

Повідомити учасників справи, що заперечення та пояснення повинні відповідати вимогам частин третьої – шостої статті 165 Господарського процесуального кодексу України. Копії вказаних заяв по суті справи та доданих до них документів повинні бути надіслані учасникам справи одночасно з їх направленням до суду.

 

Повідомити, що участь у судовому засіданні можлива для учасників судового процесу в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення засідання суду у приміщенні Господарського суду Донецької області.

 

Роз`яснити  учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності його представника, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

 

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою://dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання – 19.06.2023.

 

Копію цієї ухвали відповідно до положень статті 9 Господарського процесуального кодексу України направити учасникам справи до відома.                                                                                

 

 

            позивач: Фізичної особи - підприємця Волошина Микити Дмитровича

            до ФОП Чернобаєва Валерія Михайловича

            про стягнення заборгованості по оплаті отриманих послуг з постачання природного газу за період січень-лютий 2022 за договором про постачання природного газу № 1 від 26.03.2021 на суму 527173,00грн

Суддя Устимова А.М.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: https://reyestr.court.gov.ua/Review/111609411