flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «НІІПТМАШ - Дослідний завод» (м.Краматорськ Донецької області)

11 квітня 2023, 16:37

Ухвалою від 15.02.2023 у справі №905/127/23

за позовом     Акціонерного товариства «ДТЕК Донецькі електромережі», м.Дніпро

до                    Товариства з обмеженою відповідальністю «НІІПТМАШ - Дослідний завод», м.Краматорськ Донецької області

про                 стягнення 17010,00грн авансового платежу, 149,59грн – 3% річних, 463,21грн інфляційних,

 

 

Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі №905/127/23; здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Зобов’язав відповідача невідкладно повідомити суд (зокрема, шляхом надсилання засвідченого електронним цифровим підписом уповноваженої особи відповідного повідомлення на електронну адресу суду inbox@dn.arbitr.gov.ua): - про отримання цієї ухвали; - про актуальні засоби зв’язку (номери телефонів уповноважених осіб, поштову та електронну адреси).

Визначив відповідачу строк для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи №905/127/23 в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін – протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою / з дня опублікування оголошення про постановлення цієї ухвали.

Запропонував відповідачу протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою / з дня опублікування оголошення про постановлення цієї ухвали надати суду:

- документи на підтвердження свого правового статусу;

- відомості про те, чи надсилав відповідач позивачеві повідомлення про настання обставин непереборної сили (п.8.3. Договору), якщо так – надати копію з доказами направлення;

- відповідно до ст.ст.165, 251 ГПК України відзив на позов (в т.ч. контррозрахунок позовних вимог) і всі письмові докази на підтвердження своєї позиції у справі;

- одночасно надіслати позивачу (зокрема, на зазначену в позові електронну адресу) копію відзиву та доданих до нього документів, докази надіслання представити суду.

Звернув увагу відповідача на те, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.9 ст.165 ГПК України).

Запропонував сторонам для прискорення документообігу в межах цієї справи використовувати підсистему «Електронний суд» або надсилати засвідчені електронним цифровим підписом уповноваженої особи документи на електронну адресу господарського суду Донецької області inbox@dn.arbitr.gov.ua.

Попередив сторін про те, що в умовах дії режиму воєнного стану, враховуючи приписи ст.3 Конституції України (людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю), а також факт розташування господарського суду Донецької області у місті Харків, яке регулярно перебуває під ворожими обстрілами, розгляд справи може бути здійснений поза межами передбаченого ГПК України 60-денного строку.

 

 

Суддя О.М.Шилова

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/110049951