flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «Слов`янський комбінат м`ясопродуктів» (м.Слов`янськ Донецької області)

23 березня 2023, 15:59

Ухвалою від 03.03.2023 у справі №905/53/23

за позовом     Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Газ Груп», м.Київ

до                    Товариства з обмеженою відповідальністю «Слов`янський комбінат м`ясопродуктів», м.Слов`янськ Донецької області

про                 стягнення 220188,00грн боргу, 78181,82грн пені, 48783,25грн інфляційних, 5700,76грн 3% річних,

 

Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі №905/53/23; здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін. Зобов`язав учасників справи невідкладно повідомити суд (зокрема, шляхом надсилання засвідченого електронним цифровим підписом уповноваженої особи відповідного повідомлення на електронну адресу суду inbox@dn.arbitr.gov.ua): - про отримання цієї ухвали; - про актуальні засоби зв`язку (номери телефонів уповноважених осіб, поштову та електронну адреси). Визначив строк для подання заяв із запереченнями щодо розгляду справи №905/53/23 в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали.

Запропонував позивачу протягом 15-ти днів з дня отримання відзиву надати суду відповідно до ст.ст.166, 251 ГПК України відповідь на відзив та докази надіслання її копії відповідачу.

Запропонував відповідачу протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали надати суду:

- документи на підтвердження свого правового статусу;

- відповідно до ст.ст.165, 251 ГПК України відзиви на позов (в т.ч. контррозрахунок позовних вимог) і всі письмові докази на підтвердження своєї позиції у справі;

- одночасно надіслати позивачу (зокрема, на зазначену в позові електронну адреси) копію відзиву та доданих до нього документів, докази надіслання представити суду.

Звернув увагу відповідача на те, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.9 ст.165 ГПК України).

Запропонував сторонам для прискорення документообігу в межах цієї справи використовувати підсистему «Електронний суд» або надсилати засвідчені електронним цифровим підписом уповноваженої особи документи на електронну адресу господарського суду Донецької області inbox@dn.arbitr.gov.ua

Попередив сторін про те, що в умовах дії режиму воєнного стану, враховуючи приписи ст.3 Конституції України (людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю), а також факт розташування господарського суду Донецької області у місті Харків, яке регулярно перебуває під ворожими обстрілами, розгляд справи може бути здійснений поза межами передбаченого ГПК України 60-денного строку.

 

 

Суддя О.М.Шилова

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/109587863