flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

22 лютого 2023, 15:46

за позовом: Маріупольської міської ради Донецької області  

до Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

  про стягнення збитків в сумі 5905700,57євро, що є еквівалентом 235 237 637 грн

Справа №905/124/23

Ухвалою суду від 14.02.2023:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження по справі  №905/124/23 за позовом Маріупольської міської ради Донецької області (адреса:7555, Донецька область, м.Маріуполь, пр. Миру, 70, код ЄДРПОУ: 33852448)   до Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації (адреса: 119991, м. Москва, вул. Житня, буд. 14, будівля 1)  про стягнення збитків 5 905 700,57 євро, що є еквівалентом 235 237 637 грн.

Залучити до участі у справі  в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Комунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» (адреса: 87555, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Миколаївська, буд. 92, код ЄДРПОУ: 05393725).

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження з повідомленням сторін.

Підготовче засідання у справі призначити на   07.03.2023 року о 12:20 год., яке відбудеться у приміщенні суду, зала судового засідання № 105.

Повідомити учасників справи про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

Повідомити, що участь у судовому засіданні можлива для учасників судового процесу виключно в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення засідання суду у приміщенні Господарського суду Донецької області.

Роз`яснити  учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності його представника, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

Зобов’язати позивача направити на офіційну адресу електронної пошти Міністерства юстиції Російської Федерації info@minjust.gov.ru позовну заяву, скріплену електронним цифровим підписом, з додатками, докази чого надати суду.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов та доказів, на яких ґрунтуються його заперечення – протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення йому цієї ухвали. Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити третій особі  строк для подання пояснень на позовну заяву – протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали.

Повідомити, що учасники справи мають право подати до суду: позивач - відповідь на відзив, якщо такий буде подано,  - протягом 5 днів з дня його отримання; а відповідач - заперечення на відповідь позивача на відзив, якщо такі будуть подані, - протягом 5 днів з дня їх отримання.

Повідомити учасників справи, що відзив на позовну заяву (відзив), відповідь на відзив, заперечення та пояснення повинні відповідати вимогам частин третьої – шостої статті 165 Господарського процесуального кодексу України. Копії відзиву відповідача на позов, відповіді позивача на відзив, заперечень відповідача на відповідь та доданих до них документів повинні бути надіслані учасникам справи одночасно з їх направленням до суду.

Повідомити сторін, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань,    клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд».

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою://dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.

Копію цієї ухвали відповідно до положень статті 9 Господарського процесуального кодексу України направити учасникам справи до відома на відомі суду адреси електронної пошти сторін.                                            

   Суддя Устимова А.М.

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: https://reyestr.court.gov.ua/Review/109043074