flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : 1. Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна Компанія», м.Дніпро, 2. Російської Федерації, в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, м.Москва, 3. Металургійного комбінату «Азовсталь», місто Запоріжжя, 4. Міністерст

21 лютого 2023, 15:29

У справі № 905/858/22:

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна Компанія», м.Дніпро,

до відповідача Російської Федерації, в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, м.Москва,

про відшкодування збитків у розмірі 172499364,40 грн.

 

Суддя    К.С.Харакоз

 

Ухвалою суду від 06.02.2023 постановлено:

Залучити до участі у справі Металургійний комбінат «Азовсталь» (69008, місто Запоріжжя, Південне шосе, будинок 89, кабінет 12; код ЄДРПОУ 00191158) третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Залучити до участі у справі Міністерство юстиції України (01601, м.Київ, вул. Городецького, 13; код ЄДРПОУ 00015622) третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Відкласти розгляд справи на 23.02.2023 року о 12:00 год. зал судового засідання № 308.

Зобов`язати позивача направити на адресу Металургійного комбінату «Азовсталь» та Міністерства юстиції України копію позовної заяви з додатками; докази направлення надати суду.

Металургійному комбінату «Азовсталь» надати суду та сторонам письмові пояснення по суті спору.

Міністерству юстиції України надати суду та сторонам письмові пояснення по суті спору.

Продовжити відповідачу строк для надання відзиву на позов до дати судового засідання.

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю - рекомендувати у випадку загрози життю, здоров`ю та безпеці представників учасників справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд». Вхід до системи "Електронний суд" https://id.court.gov.ua/.

Повідомити, що участь у підготовчому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

Направлення даної ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні поштові адреси.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили в день її підписання та оскарженню не підлягає.

 

Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:   

https://reyestr.court.gov.ua/Review/109014299