flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «ЯККАСАР ТРЕЙД» (87526, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. 130 Таганрозької дивіїї, 4), Головного управління Державної податкової служби у м.Київ, як відокремлений підрозділ ДПС України (04116, м. Київ.

16 лютого 2023, 14:06

Справа №905/201/22

за позовом                      Акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк»  (01001, м.Київ, вул. Грушевського, б1Д)

до                                      Товариства з обмеженою відповідальністю «ЯККАСАР ТРЕЙД»    (87526, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. 130 Таганрозької дивіїї, 4)

треті особи, які не           1) Головне управління Державної податкової служби у м. Києві як заявляють самостійних  відокремлений підрозділ ДПС України (04116, м. Київ,

вимог на предмет             вул.Шолуденка, 33/19    

спору, на стороні              2) Енергетична митница Державної митної служби України (04215, відповідача                        м.Київ, вул. Світлицького, буд. 28А

про                                          визнання недійсним авалю, здійсненого від імені Акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк» на простому векселі серії АА № 1562279 від 09.09.2019 на загальну суму 6658277,98грн

Ухвалою суду від 27.01.2023:

  1. Прийняти справу №905/201/22 до свого провадження.

  2. Підготовче засідання у справі призначити на 22.02.2023 о 14:30. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Донецької області за адресою: 61022, м.Харків, пр-т Науки, 5, зал № 105.Явку повноважних представників сторін та третіх осіб визнати НЕ обов’язковою.

  3.  Роз`яснити учасникам справи, що в умовах дії режиму воєнного стану, з міркувань безпеки та враховуючи приписи ст. 3 Конституції України, судове засідання може бути перенесене на іншу дату, про що сторони будуть повідомлені.

  4.  Запропонувати відповідачу надати суду: відповідно до  ст. 165 Господарського процесуального кодексу України  відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

  5. Встановити строк для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали.

  6. Запропонувати позивачу у строк до 17.02.2023 надати письмові пояснення по справі з урахуванням пояснень третьої особи-1.

  7. Запропонувати третій особі-2 надати письмові пояснення щодо позову.

  8. Встановити строк для подання пояснень третьою особою - 2 щодо позову             - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали.

  9. Запропонувати відповідачу та третім особам - 1, 2 у строк 17.02.2023 надати суду письмові пояснення (заперечення) на клопотання позивача про призначення комплексної судової почеркознавчої експертизи та технічної експертизи документів; одночасно надіслати позивачу копію пояснень на клопотання про призначення комплексної судової почеркознавчої експертизи та технічної експертизи документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

  10. У задоволенні заяви Акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк» про забезпечення проведення всіх судових засідань по справі №905/201/22 у режимі відеконференції з використанням онлайн сервісу відеозв’язку «EASYCON» відмовити.

  11. Звернути увагу учасників справи, що відповідно до ст. 196 Господарського процесуального кодексу України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

  12. Заяви, клопотання тощо, можуть бути подані засобами електронного зв’язку: inbox@dn.arbitr.gov.ua, а також через особистий кабінет в системі «Електронний суд».

  13. Повідомити учасників справи, що відповідно до розпорядження керівництва Господарського суду Донецької області №16-р від 10.11.2022 «Про відновлення відправки вихідної кореспонденції» за наслідками часткового виділення бюджетних асигнувань, передбачених кошторисом на 2022 рік та закінченням проведення процедури закупівлі знаків поштової оплати відновлено відправлення вихідної кореспонденції в Господарському суді Донецької області в межах наявних знаків поштової оплати, однак враховуючи недостатність знаків поштової оплати, необхідних для безперебійної відправки вихідної кореспонденції, рекомендовано суддям та працівникам апарату суду враховувати обмежену кількість знаків поштової оплати, в зв'язку з чим здійснювати відправлення через поштового оператора «Укрпошта» виключно за нагальною потребою після вичерпання альтернативних способів повідомлення сторін та учасників процесу (електронна пошта, телефонограма, факсограма, підсистема «Електронний суд», розміщення відповідних повідомлень на офіційній сторінці суду на веб-порталі «Судова влада України» тощо).

З огляду на зазначене, направлення даної ухвали здійснити на офіційну електронну адресу позивача та його представника зазначену у позовній заяві, а третім особам засобами поштового зв’язку, а також на відомі суду електронні поштові адреси та шляхом телефонограм. Відповідачу направлення даної ухвали здійснити на повідомлену позивачем у матеріалах справи електронну поштову адресу та засобами телефонного зв'язку шляхом телефонограм, розміщення відповідного повідомлення на офіційній сторінці суду на веб-порталі «Судова влада України», оскільки наразі поштова кореспонденція за місцем знаходження (м. Маріуполь) не здійснюється.

  1. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

  2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Хабарова М.В.

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: https://reyestr.court.gov.ua/Review/108682445