flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги: Компанія “Barlenco LTD”, Компанія “Metinvest B.V.”

24 січня 2023, 16:15

У справі №905/993/21

за позовом позивача 1: Нікішаєва Сергія Васильовича, м.Київ

та позивача 2: Бибик Богдана Геннадійовича, с.Петропавлівське, Бориспільський район, Київська область

до відповідача 1: Приватного акціонерного товариства “Металургійний комбінат “Азовсталь”, м.Маріуполь, Донецька область

до відповідача 2: Компанія “Barlenco LTD”, Nicosia, Cuprus (Компанія “Барленко ЛТД”, Нікосія, Кіпр)

до відповідача 3: Компанія “Metinvest B.V.”, Amsterdam, Nederlandes (Компанія “Метінвест Б.В.”, Амстердам, Королівство Нідерланди)

про визнання недійсним правочину щодо застосування до позивачів процедури примусового викупу належних їм на праві власності акцій та солідарне стягнення збитків

 

Суддя              М.О. Лейба

 

         Ухвалою суду від 20.01.2023 постановлено:

Задовольнити заяву представника позивачів адвоката Погрібної С.О. б/н від 19.01.2023 в частині відмови від позову відносно відповідача 1 Приватного акціонерного товариства "Металургійний комбінат "Азовсталь".

Прийняти відмову позивачів від позову відносно відповідача 1.

Закрити провадження у справі №905/993/21 в частині позовних вимог відносно відповідача 1 Приватного акціонерного товариства "Металургійний комбінат "Азовсталь" на підставі пункту 4 частини 1 статті 231 ГПК України.

Задовольнити заяви представника позивачів адвоката Погрібної С.О. про витребуваня доказів.

Витребувати у Державної податкової служби України (04053, м.Київ, вул.Львівська, пл.8; е-mail: post@tax.gov.ua) інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП)/раніше індивідуальний податковий номер (ІПН), номер телефону, адресу електронної пошти громадянина Ахметова Рената Леонідовича (за наявності).

Відкласти підготовче засідання на 15.03.2023 о 13:00год. Засідання відбудеться в приміщенні суду за адресою: м.Харків, пр.Науки, 5, каб. (зал судового засідання) № 105

Явка представників сторін визнана не обов'язковою.

Повідомити інших учасників справи, що участь у підготовчому судовому засіданні можлива для сторін виключно в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать можливість та безпеку проведення підготовчого засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

У разі виникнення обставин зумовлених військовою агресією проти України та які об’єктивно унеможливлюють проведення судового засідання у призначений час, судове засідання може бути відкладено.

Ухвала набрала законної сили  20.01.2023 та в частині закриття провадження у справі відносно позовних вимог відповідача 1 ПрАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" може бути оскаржена в апеляційному порядку до Східного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги в порядку та строки передбачені ГПК України.

Направлення даної ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

 

 

 

Електронний варіант судового рішення в мережі Інтернет за адресою:   

https://reyestr.court.gov.ua/Review/108514864