flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, м.Москва,

13 грудня 2022, 17:24

По справі №905/944/22

Ухвалою суду від 05.12.2022, суд постановив:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі 905/944/22.

  2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

  3. Судове засідання призначити на 17.01.2023 року о 15:30год., яке відбудеться у приміщенні суду, зал судового засідання № 309.         

  4. Повідомити учасників справи про дату та час проведення судового засідання.

  5. Встановити відповідачу строк до 10.01.2023 для подання відзиву на позов (із урахуванням вимог ст.165 ГПК України) разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову та надати до суду докази надіслання/вручення копії відзиву позивачу.

У разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк, справа згідно з ч.9 ст.165 ГПК України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

  1. Встановити позивачу строк на подання до суду відповіді на відзив (з урахуванням вимог ст.166 ГПК України) - п'ять днів з дня отримання відзиву. Докази надіслання відповіді на відзив відповідачу надати суду.

  2. Роз'яснити учасникам справи, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам статей 161-165 ГПК України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі. Письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.91 ГПК України).

  3. З урахуванням введення в Україні воєнного стану повідомити про право учасників справи подати заяву про розгляд справи за їх відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої  статті 196 ГПК України.

  4. Повідомити учасників справи, що вони можуть реалізовувати свої процесуальні права та обов`язки, передбачені  ГПК України, подати заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази в електронному вигляді на офіційну електронну пошту суду (inbox@dn.arbitr.gov.ua) та з використанням телекомунікаційної мережі "Електронний суд".

  5. Роз`яснити, що участь у судовому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за окремим клопотанням, поданим в порядку, визначеному процесуальним законом, та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні суду.

 

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Прімекс-Ніка”, м.Київ,

до відповідача Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, м.Москва,

про відшкодування завданої майнової шкоди у розмірі 27 591 422,58грн.

 

 

Суддя Ю.В. Макарова

 

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:  https://reyestr.court.gov.ua/Review/107766780