flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «МК Продсервіс» (м.Слов`янськ Донецької області)

09 листопада 2022, 15:29

Ухвалою від 03.10.2022 у справі №905/761/22

за позовом    Товариства з обмеженою відповідальністю «РИФ», м.Дніпро

до                    Товариства з обмеженою відповідальністю «МК Продсервіс», м.Слов`янськ Донецької області

про                 про стягнення 124721,84грн боргу за поставлений товар

 

Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі №905/761/22; здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Зобов`язав сторін невідкладно повідомити суд (зокрема, шляхом надсилання засвідченого електронним цифровим підписом уповноваженої особи відповідного повідомлення на електронну адресу суду inbox@dn.arbitr.gov.ua): - про отримання цієї ухвали; - про актуальні засоби зв`язку (номери телефонів уповноважених осіб, поштову та електронну адреси).

Визначив строк для подання заяв із запереченнями щодо розгляду справи №905/761/22 в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою.

Запропонував позивачу протягом 30-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою надати суду:

- документи на підтвердження свого правового статусу;

- відповідно до ст.ст.166, 251 ГПК України відповідь на відзив (у разі отримання) та доказ надіслання її копії відповідачу.

Запропонував відповідачу протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою надати суду:

- документи на підтвердження свого правового статусу;

- відповідно до ст.ст.165, 251 ГПК України відзив на позов (в т.ч. контррозрахунок позовної вимоги) і всі письмові докази на підтвердження своєї позиції у справі;

- одночасно надіслати позивачу (зокрема, на електронну адресу) копію відзиву та доданих до нього документів, докази надіслання представити суду.

Звернув увагу відповідача на те, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.9 ст.165 ГПК України).

Попередив сторін про те, що в умовах дії режиму воєнного стану, враховуючи приписи ст.3 Конституції України (людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю), а також факти реєстрації позивача у місті Дніпро (з 06.04.2022 періодично піддається ворожим обстрілам), відповідача у місті Слов`янськ (з 24.02.2022 регулярно піддається ворожим обстрілам) і розташування господарського суду Донецької області у місті Харків (з 24.02.2022 перебуває під постійними обстрілами), розгляд справи може бути здійснений поза межами передбаченого ГПК України 60-денного строку.

 

 

Суддя О.М.Шилова

 

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/106732830