flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги: Державного реєстратора Дзизи Юлії Юріївни, Мар'їнський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Покровському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) та Товариства з обмеженою відп

21 липня 2022, 18:40

По справі № 905/2307/21 (905/496/22)

 

у справі за позовом: арбітражного керуючого (розпорядник майна у справі №905/2307/21) Карауш Юлії Вікторівни

до відповідача 1 – Товариства з обмеженою відповідальністю «Електросталь», м.Курахове Мар’їнський район Донецької області,

відповідача 2 - Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Монтале», м.Київ,

про визнання недійсним з моменту укладення іпотечного договору №2005-110/3 від 10.11.2006р. та зобов'язання вчинити певні дії, -

 

Суддя Кротінова О.В.

 

Ухвалою суду від 15.07.2022 постановлено:

Залучити до участі у справі державного реєстратора Дзиза Юлію Юріївну, Мар'їнський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Покровському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Зобов’язати позивача у строк до 01.08.2022 виконати вимоги ст.172 Господарського процесуального кодексу України щодо направлення позовної заяви з додатками третій особі, докази надіслання представити суду.

Зобов’язати відповідачів у строк до 01.08.2022 направити відзиви на позовну заяву з додатками третій особі, докази надіслання представити суду.

Третій особі надати у строк до 11.08.2022 пояснення по суті справи, направити пояснення з доданими до них документами іншим учасникам справи, одночасно надати суду докази такого направлення суду.

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю – рекомендувати у випадку загрози життю, здоров’ю та безпеці представників учасників справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити третю особу, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути  подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд».

Повідомити третю особу, що участь у підготовчому судовому засіданні можлива для учасників справи в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об'єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

Роз'яснити необхідність дотримання приписів ст.197 Господарського процесуального кодексу України при поданні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Звернути увагу на пункт 5.26 Національного стандарту ДСТУ 4163:2020 “Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів”, яким передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів “Згідно з оригіналом” (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії. У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчують відбитком печатки юридичної особи, структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) юридичної особи або печатки “Для копій”.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Дата підписання ухвали 15.07.2022.

 

Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/105269120