flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Кароніна Романа Євгеновича, м.Маріуполь

09 лютого 2022, 17:04

Справа №905/2242/21

 

Ухвалою суду від 07.02.2022р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №905/2242/21. Судове засідання призначено на 23.02.2022 року о 12:00 год., яке відбудеться у приміщенні суду, зал судового засідання №415.       

Справа розглядається за правилами загального позовного провадження.

Запропоновано:

- відповідачам протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати відзиви на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (за наявності);

- позивачу протягом п’яти днів з дня отримання відзивів на позов (у разі подання) надати відповіді на відзиви (за необхідності);

- відповідачам протягом п’яти днів з дня отримання відповідей на відзиви (у разі подання) надати заперечення на відповіді на відзиви (за наявності).

Звернуто увагу учасників справи на приписи ч.5 ст.165, ч.3 ст.166, ч.3 ст.167 Господарського процесуального кодексу України, згідно з якими копія відзиву, відповіді на відзив та заперечень на відповідь на відзив з доданими документами повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам одночасно з надісланням (наданням) до суду.

Попереджено відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч.2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч.3, 4 ст.80 Господарського процесуального кодексу України).

Запропоновано учасникам справи направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у ст.60 Господарського процесуального кодексу України, та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

Присутність сторін у судовому засіданні є не обов’язковою (ч.2 ст.120 Господарського процесуального кодексу України).

Усі заяви, клопотання, заперечення подати до суду в строк не пізніше ніж за три дні до дати судового засідання з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених ст.170 Господарського процесуального кодексу України.

Звернуто увагу сторін, що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог п.2 ст.91 Господарського процесуального кодексу України. Крім того, п.5.26 «Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів» (ДСТУ 4163-2020) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії.

Повідомлено про наявність у господарського суду Донецької області технічної можливості для забезпечення права учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду (ч.ч.1-5 ст.197 Господарського процесуального кодексу України).

Інформацію щодо руху справи можна отримати на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua, веб-порталі «Судова влада України» (dn.arbitr.gov.ua).

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Маріупольський лікеро-горілчаний завод» (87501, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Архітектора Нільсена, 28)

до Маріупольської міської ради Донецької області (87555, Донецька область, м.Маріуполь, пр.Миру, 70)

до Пересади Михайла Васильовича (87515, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Архітектора Нільсена, 62, кв.47)

до Фізичної особи-підприємця Пересади Ольги Михайлівни (87517, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Зінцева Балка, 33)

до Фізичної особи-підприємця Чекмака Дмитра Володимировича (87534, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Лавицького, 24, кв.32)

до Фізичної особи-підприємця Чекмак Оксани Олегівни (87534, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Лавицького, 24, кв.32)

до Фізичної особи-підприємця Кароніної Олени Олександрівни (87548, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Зелінського, 110, кв.53)

до Кароніна Романа Євгеновича (87515, Донецька область, м.Маріуполь, пр.Миру, 10/20, кв.46)

про визнання протиправними рішень та укладення договору оренди земельної ділянки, усунення перешкод у користуванні нерухомим майном

 

Суддя Паляниця Ю.О.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102994693