flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю “Будівельно-монтажна компанія 7” , Новолуганської сільської ради Бахмутського району Донецької області , Товариства з обмеженою відповідальністю “Донбудперспектива”

12 жовтня 2021, 15:24

Повідомлення по справі № 905/1776/21

Господарський суд Донецької області у складі судді Фурсової С.М. розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю “Будівельно-монтажна компанія 7” (85294, Донецька обл., м.Торецьк, смт.Новогородське, вул.Садова, 18; код ЄДРПОУ 40936332)

 

до Новолуганської сільської ради Бахмутського району Донецької області  (84573, Донецька обл., Бахмутський р-н, сел. Новолуганське (пн), вул. Первомайська, б.38; код ЄДРПОУ 04342358)

 

про стягнення 387  891,14 гривень, -

 

Ухвалою від 06.10.2021 вирішено:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/1776/21.

  2. Справу №905/1776/21 розглядати за правилами загального позовного провадження.

  3. Підготовче засідання призначити на 27.10.2021 об 11:00 год., яке відбудеться у приміщенні суду, яке відбудеться у приміщенні суду за адресою: м.Харків, пр. Науки, 5 зал судового засідання №316.                               

  4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, Товариство з обмеженою відповідальністю “Донбудперспектива” (87515, Донецька обл., м.Маріуполь, вул.Архітектора Нільсена, 60; код ЄДРПОУ 38769255).

                Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача строк для подання пояснень щодо позову та заперечень (за наявності) протягом 10 (десяти) днів з дня отримання позовної заяви, копії пояснень та доданих до них документів надіслати (надати) іншим учасникам справи; докази направлення (вручення) надати суду одночасно з поясненнями щодо позову та заперечень.

  1. Відповідачу відповідно до ст.165 Господарського процесуального кодексу України протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали надати суду відзив на позовну заяву; всі письмові докази (які можливо доставити до суду); докази, що підтверджують надання відзиву учасникам справи; посвідчення на представника, документи, які посвідчують правовий статус підприємства, а також довідку про юридичну адресу та рахунки.

Відповідач у той же строк може скористатись правом на подання зустрічної позовної заяви.

  1. Позивачу у разі необхідності протягом 15 днів з дня отримання копії відзиву надати відповідь на відзив відповідно до вимог викладених у ст. 166 ГПК України.

  2. Повідомити учасників справи про дату та час проведення судового засідання шляхом надсилання ухвали на відомі електронні пошти.

 

Звернути увагу позивача, що:

- у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої, частиною третьою або четвертою статті 46 ГПК України, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає в ухвалі (ч. 5 ст. 46 ГПК України);

- суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з'явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез'явлення не перешкоджає вирішенню спору (ст. 185, п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України).

 

Звернути увагу сторін на здійснення ними попереднього визначення суми судових витрат відповідно до ст. 124 ГПК України.   

 

Звернути увагу сторін, що збирання доказів у господарських справах не є обов'язком суду, крім випадків, встановлених ГПК України (ч. 1 ст. 14 ГПК України).

 

Для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи звернути увагу учасників справи на визначені ч. 2 ст. 182 ГПК України дії, які здійснює суд у підготовчому засіданні.

 

Роз'яснити:

- відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

 

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала набрала чинності з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

           

 

Суддя  С.М. Фурсова

Електронний варіант ухвал в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/100140174