flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новели українського правопису в судочинстві

19 серпня 2019, 11:40

16 серпня 2019 року на базі Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих  судів на тему: “Українське ділове мовлення”. З вітальним словом до учасників підготовки звернулася директор регіонального відділення, заслужений юрист України, суддя у відставці Валентина Коржик.

Під час тематичного навчального заходу слухачів було інформовано про актуальні вимоги до складання та оформлення процесуальних документів, правила вживання мовних конструкцій, словосполучень та чужомовних слів. Василь Пивоваров, доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук виступив із доповіддю, висвітливши сучасні тенденції законодавчих та нормативно–стильових засад професійного спілкування, зокрема, щодо граматичних структур мови судочинства.

Від господарського суду Донецької області взяла участь суддя Світлана Тарапата. За результатами семінару всі судді отримали Сертифікат Національної школи суддів України.