flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Банкрутство. Власність. Особливості регіону»

11 липня 2019, 16:20

10 липня 2019 року в приміщенні господарського суду Луганської області в межах Проекту ЄС «Право-Justice», організованого Європейським Союзом для України, відбулось засідання круглого столу на тему: «Банкрутство. Власність. Особливості регіону». Модератором заходу з боку європейського товариства був керівник проекту «Право-Justice» Довідас Віткаускас.

До участі у засіданні круглого столу для обговорення актуальних питань щодо новел Кодексу з процедур банкрутства та розгляду справ про банкрутство окупованих територій були запрошені висококваліфіковані фахівці у галузі права, зокрема, судді господарських судів Донецької та Луганської областей, суддя Східного апеляційного господарського суду, суддя господарського суду м.Парижу (Франція), адвокати, арбітражні керуючі та провідні науковці.

Голова господарського суду Донецької області Сковородіна Олена Миколаївна, відкриваючи захід вітальним словом, відзначила актуальність теми у зв’язку із чисельною кількістю проблемних питань механізму правового регулювання процедури банкрутства.

 

 В межах дискусійного обговорення особливостей судового розгляду справ про банкрутство, суддя господарського суду Донецької області Чорненька Ірина Кузьмінічна виступила із доповіддю на тему: «Проблемні питання пов’язані з вимогами щодо відкриття провадження у справі про банкрутство».

У засіданні круглого столу взяли участь судді господарського суду Донецької області: Сковородіна Олена Миколаївна, Говорун Олександр Володимирович, Бокова Юлія Валеріївна, Чернова Оксана Володимирівна, Лейба Максим Олександрович, Чорненька Ірина Кузьмінічна, Харакоз Костянтин Сергійович.

Наприкінці заходу, експертами були підведені підсумки висвітлених питань, запропоновані шляхи подолання прогалин та колізій процесуального законодавства у сфері банкрутства.