flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Донецької області обговорили актуальні питання застосування законодавства про банкрутство та шляхи їх вирішення

14 березня 2019, 12:00

13 березня 2019  року у приміщенні Господарського суду Донецької області та Господарського суду Луганської області відбувся круглий стіл-дискусія з обговорення актуальних питань застосування законодавства про банкрутство та шляхів їх вирішення, організований  проектом ЄС "Право-Justice", за участю громадської організації "Донбаські ворота" та Регіонального відділення ФДМУ по Донецькій області.

У заході взяли участь судді, національні та міжнародні експерти проекту ЄС «Право - Justice» та представники інших державних органів.

У ході І сесії  «Обговорення новел Кодексу України з процедур банкрутства. Впровадження інституту банкрутства фізичних осіб»

Зокрема, суддя господарського суду Донецької області Максим Лейба детально зупинився на важливих новелах Кодексу України з процедур банкрутства, на що обов’язково варто звернути увагу. Він наголосив, що, як і кожен новий закон, Кодекс має суттєві та важливі зміни, які у найближчому майбутньому будуть істотно впливати на процедури банкрутства.

Водночас адвокат з питань банкрутства Німеччини Арне Енгельс розповів про інститут банкрутства фізичних осіб.

У межах ІІ сесії «Продаж майна боржника та захист прав кредиторів. Законодавчі новели та перспективи» суддя господарського суду Донецької області Світлана Тарапата зупинилася на продажі майна в процедурі банкрутства та захисті прав кредиторів.

Окрема ІІІ сесія була присвячена ефективності використання процедур банкрутства. Функції суду та повноваження учасників. З доповіддю про роль державного обвинувачення у процедурі банкрутства виступив прокурор Франції Март Бріссет-Фуко.

Наприкінці заходу відбулося експертне обговорення та підбиття підсумків.

Від господарського суду Донецької області у заході взяли участь судді Олена Сковородіна, Олександр Говорун, Максим Лейба, Світлана Тарапата та Ірина Чорненька