flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Донецької області взяли участь у семінарі

18 вересня 2017, 10:46

 

 13 вересня 2017 року в приміщенні Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України відбувся семінар для суддів місцевих та апеляційних судів на тему «Міжнародні та національні стандарти суддівської етики і доброчесності», який був організований Національною школою суддів України у співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу.

Участь у семінарі взяли представники ірландської судової системи: голова Верховного Суду Ірландії Франк Кларк, суддя апеляційного суду Ірландії Джордж Бірмінгем, старший адвокат (баристер) Хелен Бойл; представники Консультативної місії Європейського Союзу: заступник керівника операційного департаменту Лін Шіхан, старший радник з питань судової системи Джон Каббон, координатор регіонального представництва КМЄС у місті Харкові Тімоті Шілстон, спеціаліст з аналітичних питань Вікторія Мудрак, спеціаліст з питань реформування судової системи Олена Точиловська.

 Ірландські правники розповіли про організацію судової системи в Ірландії. Також у своїх виступах звернули увагу на особливості, що сприяють незалежності суддів і знижують ризик корупції, обмінялися думками з українськими колегами щодо етичних питань, з якими суддя стикається практично в кожній судовій системі - збереження конфіденційності, відвід судді та належну поведінку поза межами суду.

Від господарського суду Донецької області у семінарі взяли участь судді Стукаленко Катерина Іллівна та Огороднік Діна Миколаївна.