flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «Леарт», м.Дніпро; Товариства з обмеженою відповідальністю «Ефективне вуглевидобування», смт Олександрівка Краматорського району Донецької області.

26 квітня 2024, 15:28

Справа №905/642/24

 

Ухвалою суду від 24.04.2024 у справі № 905/642/24 суд постановив:

1.Прийняти позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Леарт», м.Дніпро,  б/н від 12.04.2024 до розгляду та відкрити провадження у справі №905/642/24.

2.Справа розглядається за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовче  засідання призначити на 22.05.2024 о 13:00 год., яке відбудеться у приміщенні суду, зал судового засідання №406.                                      

4.Позивачу надати: відповідно до ст.166 Господарського процесуального кодексу України відповідь на відзив у строк до 22.05.2024 разом із доказами її направлення на адресу відповідача.

5.Відповідачу надати: відповідно до ст.165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у строк до 09.05.2024, але не пізніше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

6.Звернути увагу на пункт 5.26 Національного стандарту ДСТУ 4163:2020 «Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів», яким передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії. У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчують відбитком печатки юридичної особи, структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) юридичної особи або печатки «Для копій».

7.Роз`яснити сторонам про право подання доказів у відповідності до приписів ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

8.З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю – рекомендувати у випадку загрози життю, здоров’ю та безпеці представників учасників справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 Господарського процесуального кодексу України.

9.Повідомити сторін, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді у порядку, визначеному Господарським процесуальним кодексом України.

10.Повідомити, що участь у підготовчому судовому засіданні можлива для сторін в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об'єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення підготовчого засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

11.Роз'яснити необхідність дотримання приписів ст.197 Господарського процесуального кодексу України при поданні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

12.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/sud5006/.

13.Дата підписання ухвали 24.04.2024.

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Леарт», м.Дніпро

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Ефективне вуглевидобування», смт Олександрівка Краматорського району Донецької області

про стягнення 5170276,07 грн

Суддя Кротінова О.В.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/118590823